Krónika

2012. szeptember 27.

Carlo Casinit, az Európai Parlament néppárti képviselőjét egész Szegedig elrángatták, hogy bejelentse: Magyarországon is fognak aláírást gyűjteni azért, hogy az EU-s szinten a fogantatástól védjék a magzat élethez való jogát.

Soltész Miklós KDNP-s politikus, szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár kifejtette, hogy ez egybecseng a magyar kormány törekvéseivel, mert minden magzatra szükség van, amikor fogy a magyar és az európai.

Selmeczi Gabriella, a FIDESZ szóvivője egy MSZP-s sajtónyilatkozatra regálva nyugtatgatott, hogy nem változtatnak az abortusz szabályozásán.

Megint a megszokott koreográfia szerint jelezte a kormány, hogy a választásellenző szavazók szavazataira és az abortuszt legálisnak és elérhetőnek megtartani akarók szavazataira is számít. Ez általában úgy zajlik, hogy a jobboldali szavazótábor egy részének fontos, de a nagy többség számára kétes üzenetet az abortusz szigorításáról a KDNP fogalmazza meg, a FIDESZ pedig siet nyugtatgatni, hogy nem lesz abortuszszigorítás.

http://nol.hu/archivum/magyarorszagon_is_elindul_az_alairasgyujtes_a_magzati_elet_vedelmeert

http://nol.hu/belfold/fidesz__nem_lesz_valtozas_az_abortusz_szabalyozasaban

KDNPKDBP