Hírek az abortuszról

Fidesz: Nem lesz változás az abortusz szabályozásában

Jelenleg is az első Orbán-kormány idején elfogadott abortuszszabályozás van életben, és ezen nem is kívánnak változtatni - reagált Selmeczi Gabriella az MSZP szóvivőjének csütörtöki sajtótájékoztatójára az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Kormos Kata, az MSZP szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP szerint a Fidesz szavakban erős, tettekben azonban gyenge, ha a családok és a fiatalok támogatásáról van szó. Kitért még arra, hogy a Fidesz egyre agresszívabban "befurakszik" a hálószobákba is, hiszen a magzatvédelem alkotmányba emelésével "folyamatosan lebegtetik" az abortusz tilalmát.

A nagyobbik kormánypárt szóvivője közleményében feltette a kérdést: hol volt Kormos Kata akkor, amikor szűkítették a családi adókedvezményt, amikor 20 százalékról 25 százalékra emelték az áfa mértékét, és miért nem emelte fel a szavát akkor, amikor a gyes időtartamát lecsökkentették?

Selmeczi Gabriella az abortusz kérdése kapcsán arra hívta fel a szocialista szóvivő figyelmét, hogy jelenleg is az a szabályozás van hatályban, amelyet még az első Orbán-kormány idején fogadott el a parlament, és ezen nem is kívánnak változtatni.

Forrás: Népszabadság