Abortuszvonal

Abortuszvonal

Panaszvonal az abortusz kapcsán jogi vagy etikai problémát tapasztaló nőknek

A Patent Egyesület 2012. április 18-tól Abortuszvonal néven telefonos tanácsadó szolgálatot indított. Azoknak a nőknek, illetve a hozzátartozóiknak, segítőiknek a jelentkezését várjuk, akiket az abortuszt megelőző kötelező tanácsadás során vagy a beavatkozás elvégzése közben tapasztaltak felkavartak, esetleg etikátlan, szakmaiatlan, jogsértő vagy bármely más módon kifogásolható bánásmódban volt részük.

Sérelem az, ha:

- megalázóan beszéltek vagy bántak Önnel,

- sértegették, megbélyegezték, minősítették a döntési szándékát,

- bűntudatot próbáltak kelteni Önben,

- a döntéshez szükséges objektív, széleskörű tájékoztatást nem kapta meg,

- nem válaszoltak a kérdéseire, vagy

- olyanra kényszerítették, vagy próbálták kényszeríteni, amit nem szeretett volna.

Úgy gondoljuk, hogy a terhes nőnek van egyedül joga eldönteni, kívánja-e kihordani a terhességét vagy azt megszakíttatja. Következésképpen szolgáltatásunknak nem célja sem a magzat megtartása, sem a terhesség megszakítása érdekében állást foglalni. Ehelyett tényszerű információkkal és emberi jogi alapú tanácsadással akarjuk segíteni a nőket, hogy az egész eljárás folyamán ismerjék a jogaikat, és azok érdekében fel tudjanak lépni. A szolgáltatást a Patent Egyesület ingyenesen biztosítja.

 

Az Abortuszvonal   

hétfőnként  10:00 és 14:00,

szerdánként 14:00 és 18:00 és

péntekenként 10:00 és 14:00 óra között a +36-30-9825469 normál díjas telefonszámon érhető el.

 

A panaszokat e-mailben is elküldhetik az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.