Logó

Én sem szigorítanám az abortuszt!

A magyar lakosság 65%-a ellenzi az abortusz szigorítását.

Különbségeink ellenére ebben az országban a legtöbben úgy gondoljuk, hogy vannak olyan indokok, amelyek alapján elfogadható az abortusz. Legyen az a nő egészségét vagy életét fenyegető betegség, a nő emberi méltóságát sértő nemi erőszak, vagy a fiatal lányokat és a születendő gyereket is az oktatástól és így az emberhez méltó megélhetéstől elvágó tizenéves terhesség, az egyedülálló vagy éppen többgyerekes nőket és a nem kívánt gyereket válsághelyzetbe hozó terhesség, vagy más válsághelyzet. Egy 2010 decemberében készült felmérés szerint a magyarok 65%-a úgy gondolja, hogy a jelenlegi abortuszszabályozást érintetlenül kell hagyni, vagy azon enyhíteni kell. Ezt a csendes többséget szeretnénk láthatóvá tenni azzal, hogy weboldalakon, blogokban, közösségi média profilokban használható és ruhára kitűzhető logókat hoztunk létre, hogy az emberek kifejezhessék, hogy az abortusz szigorítása ellen vannak.

Másolja be weboldalára, blogjába, tegye ki a picbadge-et facebook profiljára.

A logó jelentése

Számos kutatás és hivatalos adat támasztja alá, hogy az abortusz szigorítása, illetve betiltása nem jár az abortuszok számának csökkenésével; csak arra van hatással, hogy az abortusz mennyire veszélyes a terhes nőre nézve. Az abortusz betiltásából, vagy szigorításából nem következik, hogy azok a nők, akik meg akarják szakítani nem kívánt terhességüket, nem fogják ezt megtenni. Biztonságos és hozzáférhető eljárás hiányában, kétségbeesésükben és/vagy anyagi források hiánya miatt (ami például nem teszi lehetővé, hogy külföldre utazzanak a beavatkozásért, vagy fizessenek a beavatkozásért) kiemelten veszélyes, nagy egészségügyi kockázattal járó módszerekhez fordulnak.

Következésképp a szigorítás vagy tiltás az abortuszokat megakadályozni nem tudja, azonban akár hússzorosára is növelheti a terhes nők halálozási arányát.

A szigorítás és tiltás következményeinek metaforája a logóban látható kötőtű, amely egyike azoknak a kockázatos és veszélyes eszközöknek, amellyel hozzáférhető és biztonságos abortusz hiányában, terhességüket megszakítandó a kétségbeesett nők fordulnak.

Amennyiben Ön is egyetért azzal, hogy az abortusz szigorítása, betiltása nem nyújt megoldást semmilyen problémára, sőt, csak újabb problémákat eredményez a veszélyes módszerek okozta egészségügyi következmények képében (ahogyan a a WHO - Egészségügyi Világszervezet adatai is alátámasztják), avagy ha Ön is a "kötőtű ellen", a biztonságos, hozzáférhető abortusz mellett van, kérjük, használja a logót honlapján, blogján, ezzel is képviselve Magyarország csendes többségét.

A fentiekről bővebben a "Tények az abortuszról" menüpontban olvashat.

 

 

 

 

En_sem_szigoritanam_banner

En_sem_szigoritanam_allo

En_sem_szigoritanam_nagy